Wednesday, April 20, 2016

​ေရစႀကိဳ ရွင္​မ​ေတာင္​ သနပ္​ခါး



 ေရစႀကိဳၿမိဳ႕နယ္က ရွင္မေတာင္ သနပ္ခါးဟာ ေဒသရွိ ေရေျမသဘာ၀ ရဲ႕ 
ထူးျခားခ်က္ မ်ားေၾကာင့္ အျခားနယ္ ထြက္ သနပ္ခါးမ်ားထက္ ေျပာစမွတ္ျပဳ ရေလာက္ေအာင္ အေပြးညိဳ၍ အေမႊး ပိုေလ့ ရွိပါတယ္။ 

- သနပ္ခါးပင္ ကုိ ၾကည့္တဲ့ေနရာမွာ အပင္တုတ္ မတုတ္ထက္၊ အေပြးအေရာင္ အေသြး နဲ႔ အထူကို ၾကည့္လိုက္ပါ။ 
အေပြး အေခါက္ပါၿပီး အညိဳေရာင္ အေခါက္ႀကီးမ်ား အေခ်ာင္းေခ်ာင္း။ ကပ္ေနပါမယ္ အေျမာင္းၾကား မွာ အေခါက္သားမွာ အက္ကြဲရာ ကေလးမ်ား ကျဖဴေနၿပီး သူ႔ေဘးက အေခါက္သားမွာ ပုဇြန္ဆီေသြးေရာင္ ကေလး ထင္ေနမည္ ဆိုပါက အဲဒီသနပ္ခါး တံုးဟာ ေမႊးပ်ံသင္းၾကိဳင္ပါမယ ္လုိ႔ တထစ္ခ် ေျပာဆုိႏုိင္မွာ ျဖစ္ပါတယ္။ 

- လက္သည္း ျဖင့့္ အေပြးကို အသာ ဖိဆိတ္ၾကည့္ပါ။ နစ္၀င္ သြားပါက အေခါက္သားႏုတာမို ့ မ၀ယ္သင့္ ပါဘူး..။ 

- လက္ျဖင့္ ကိုင္ဆၾကည့္ပါက ေပါ့လြန္းေနရင္ လည္း အဆင္မေျပပါဘူး .။ သနပ္ခါးအတံုးဟာ အသားက်စ္မႈနည္းျပီး ေရဓာတ္ ခန္းသြားတာမုိ႔ အေလးခ်ိန္ ေပါ့ေနျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။ 
သက္တမ္း ရင့္ အပင္ဟာ အသားက်စ္သိပ္သည္းမႈ ရွိပါတယ္။ အျခားအပင္ေတြ ထက္ ပိုမိုေလးလံပါတယ္။ 

- ျဖတ္ထားကာစ သနပ္ခါးတံုးရဲ႕ အတြင္းသား ကေလးဟာ စြဲမက္စရာ ခ်ိဳသင္းတဲ့ အနံ႔ကေလးျဖစ္ပါတယ္.။ 
ခ်ဥ္စူးစူး အနံ႔ ရေနျပီဆုိရင္ မွႈိစြဲေနတာျဖစ္ပါတယ္။ သနပ္ခါးတံုး ထိပ္၀မွာရွိတဲ့ အေခါက္နဲ႔ အတံုးသားအၾကားမွာ ျပာမႈိင္းမိႈင္း အေရာင္၀င္ေန ၿပီဆိုပါက မႈိတက္ေနပါၿပီ။ 
အလယ္က အသားေနရာမွာပါ ျပာေနၿပီဆိုပါက အဲဒါဟာ ေသေနတဲ့ သနပ္ခါးပင္ေျခာက္ကို ခုတ္လာခဲ့ျခင္းမို႔ ကိုင္ၾကည့္ လိုက္ရံုျဖင့္ ေပါ့ရႊြတ္ေနပါလိမ့္မယ္။ 
အဲဒီအပင္မ်ိဳးးကေတာ့ ဘယ္လုိမွ ေမႊးမွာ မဟုတ္ပါ ..။ 


ေရႊအုိး (မုိမုိေလး)




Credit- Momolay

No comments:

Post a Comment